Carol Bartz, in varsta de 63 de ani, considerata cel mai bine platit executiv al Americii, a venit la Yahoo! la inceputul anului 2009, obtinand in primul an o remuneratie de 39 milioane de dolari, cea mai mare dintr-un top al 25 de directori generali cu salarii care nu reflecta corect performantele manageriale, conform unui raport al Glass Lewis & Co., facut public in octombrie 2010.

Fostul CEO ar putea primi 10, 4 milioane de dolari, suma ce include atat bani cash, cat si actiuni la Yahoo! Mai mult, Bartz isi va putea folosi actiunile pentru viitoare tranzactii.

Oficialii companiei au declarat miercuri ca “nicio compensatie ori argument solid ar putea influenta deciziile luate in cadrul companiei cu privire la concedierea lui Bartz, scrie Bloomberg.

Pentru moment, Bartz este eligibila pentru aproximativ 3 milioane de dolari, suma ce reprezinta salariul si bonusul sau de anul trecut, obtinute in urma reglementarilor depozitelor companiei. De asemenea, sefii de la Yahoo! i-ar putea acorda un bonus suplimentar, bazat pe lunile acestui an, in care Carol a ocupat functia de director executiv.

Carol a fost concediata marti, 6 septemebrie, prin telefon, de catre un membru al board-ului de conducere al gigantului american, potrivit The Guardian. Decizia a venit dupa ce executivul nu a reusit sa puna pe picioare portalul si motorul de cautare si a luat o serie de decizii neinspirate.

Fostul CEO trebuia sa dea o noua directie gigantului online ce devenea tot mai greoi si nu reusea sa faca fata competitorilor Google, Facebook ori Twitter, servicii care atrag mai multa reclama decat Yahoo!
 
In 2009, Bartz l-a inlocuit in functie pe fondatorul companiei, Jerry Yang. La acea data, actiunile companiei erau tranzactionate la 12 dolari, nivel aproape egal cu cel din prezent (13,61 de dolari pe bursa Nasdaq). Valoarea acestora a crescut cu 6%, la 13,72%, dupa anuntul plecarii CEO-ului, desi in 2011 se prabusisera cu 18 procente.

In ianuarie 2000, in plina bula dotcom, o actiunie a gigantului online era estimata la 125 de dolari.

Citeste si:

Listare cu "fault". Manchester United, acuzat ca face blat cu operatorul bursei de la Singapore

Analisti: Facebook a concediat-o pe sefa Yahoo! Veniturile au dat Like si s-au dublat in primul semestru. Cat valoreaza acum compania lui Zuckerberg