Numarul somerilor a coborat cu 22.000, in timp ce analistii consultati de Reuters anticipau un declin de numai 10.000 de persoane si stagnarea ratei somajului la 6,9%.

"Succesul de pe piata muncii continua in pofida crizei. Companiile au liste consistente de comenzi, chiar daca se inregistreaza o incetinire a afacerilor noi. Datele sunt bune pentru consumul privat", a declarat Andreas Rees, analist la UniCredit.

In timp ce in multe tari din Europa somajul a atins cote alarmante, din cauza recesiunii si a masurilor de austeritate, in Germania, cea mai mare economie europeana, numarul somerilor a coborat constant anul trecut.

Anul trecut, Germania a inregistrat o medie a numarului de someri de 2,976 milioane, minimul ultimilor 20 de ani, si o rata a somajului de 7,1%. Germania are aproximativ 82 milioane de locuitori.

Germania a inregistrat anul trecut un avans economic puternic, estimat la 3%, insa pentru acest an perspectivele s-au inrautatit, iar cresterea ar putea incetini la 0,5-1%.

Unele companii germane au anuntat planuri de reducere a costurilor pentru a putea face fata incetinirii economice. Printre acestea, Deutsche Telekom intentioneaza sa consolideze mai multe departamente IT ale grupului in Germania pentru a economisi sute de milioane de euro, iar o astfel de decizie ar afecta circa 8.000 de persoane.

Deutsche Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Germania, va anunta la sfarsitul lunii martie planuri pentru a face noi economii, dupa ce a redus deja costurile anuale cu un miliard de euro in ultimii doi ani.