Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, miercuri, la Guvern, ca nu va fi controlat dosarul de angajare al presedintelui, deoarece acesta nu este salariatul Aministratiei Prezidentiale, precizand in acelasi timp ca inspectorii de munca nu au ca scop verificarea fostului ministru al Educatiei Daniel Funeriu si daca acesta are la dosarul de angajare documente de studiu internationale echivalate in Romania.

Campeanu a admis faptul ca actualul consilier prezidential nu are nevoie de astfel de documente ca sa ocupe postul de consilier. "Pentru aceasta functie nu trebuie absolut nimic, decat o declaratie de atasament si loialitate fata de presedinte" a declarat ministrul.Muncii.

Intrebata de jurnalisti ce crede ca va scoate la iveala controlul ITM trimis la Palatul Cotroceni, Mariana Campeanu a afirmat ca se asteapta sa gaseasca toate documentele in ordine. "Ne asteptam sa gasim perfectiune in toate actele care s-au intocmit acolo", a spus ministrul Muncii.

Ea a facut referire si la discutia pe aceasta tema avuta, luni seara, cu presedintele Traian Basescu.

"Domnul presedintele chiar m-a invitat, mi-a spus ca asteapta control. A fost o interventie normala, sigur a fost putin mai amuzant, ca sa spun asa, pentru ca s-a petrecut intr-un anumit moment, dar eu cred ca trebuie sa respectam legile acestei tari", a spus Campeanu.

Presedintele Traian Basescu a avut, luni seara, la finalul ceremoniei de depunere a juramantului de catre noul ministru al Culturii, Puiu Hasotti, o discutie cu ministrul Muncii, Mariana Campeanu, careia i-a spus ca asteapta Inspectia Muncii la Administratia Prezidentiala.

Ministerul Educatiei a sesizat Inspectia Muncii in legatura cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administratia Prezidentiala, intrucat acesta nu are o diploma de bacalaureat echivalata in Romania si nu a echivalat studiile superioare, a anuntat, luni, ministrul interimar de resort Liviu Pop.

La randul sau, Mariana Campeanu a declarat ca la Ministerul Muncii s-a primit o cerere privind verificarea modului in care a fost angajat Daniel Funeriu la Administratia Prezidentiala, aceasta urmand sa fie analizata si sa se aplice prevederile legale.