Foloseste transportul in comun

“In multe orase, daca iei un taxi ca sa ajungi la intalnire, vei face de doua ori mai mult decat cu metroul, iar daca esti tu la volan, risti sa dureze si mai mult”, spune Clare Evans, specialist in managementul timpului, citat de cotidianul de business Financial Times.

Daca vrei sa ajungi dintr-un loc in altul cat mai repede, cel mai bine este sa ceri sfaturi la receptia hotelului sau chiar de la cei cu care urmeaza sa te intalnesti, mai ales daca vorbim despre un oras aglomerat. In acelasi timp, trenul se poate dovedi o alternativa mai buna decat masina, cand trebuie sa te deplasezi de la sau inspre aeroport.

Studiaza locul in care este amplasat hotelul

Cele mai cunoscute hoteluri sunt adesea amplasate in locurile de divertisment ale orasului, si mai putin in zonele de business. Cazandu-se acolo, oamenii de afaceri isi ingreuneaza inutil vizita. “Localizeaza-ti intalnirile pe o harta si apoi alege-ti hotelul strategic”, spune Evans despre calatoriile in interes de serviciu.

Rezerva zboruri directe

Deseori, departamentele atente cu bugetul prefera sa rezerve zboruri cu escala. Daca punem insa la socoteala cheltuielile ulterioare si timpul pierdut in aeroporturi, uneori care duce la cateva ore bune, ne dam seama ca solutia nu este cea mai fericita. Acestea sunt cel mai adesea niste economii inselatoare, subliniaza Financial Times.

Calatoreste la ore mai putin aglomerate

Daca ai o intalnire la 9 dimineata, indiferent ca vii cu masina sau cu avionul, ia in considerare sa vii cu o seara inainte. “Sa eviti drumul la orele de varf, te poate scuti de timp pierdut si stres”, spune specialistul. “Ramai la hotel peste noapte si vei ajunge la intalnire relaxat si gata de munca”, adauga Evans despre calatoriile externe.