Obiectivul principal este acela de a oferi studentilor si absolventilor cu experienta academica internationala un cadru de dialog cu angajatorii din Romania. ‘Hai acasa!’ sprijina tineri remarcabili in efortul lor de a gasi oferte profesionale atractive in tara si sustine companiile din Romania in recrutarea unor tineri cu un potential profesional ce merita valorificat”, sustin organizatorii.

Pe langa prezentarile de companie, tinerii au posibilitatea sa participe si la un atelier de consultanta in business, in urma caruia cei mai buni dintre ei vor fi selectati sa intre in programe de internship sau chiar sa fie angajati in companiile participante.

Companiile care participa la eveniment sunt BRD Groupe Société Générale, Deloitte, Genpact, Grup Renault Romania, McKinsey, Orange si UniCredit Tiriac Bank, acestea pregatind sesiuni interactive despre oportunitatile de cariera din Romania.

Ideea organizarii unui astfel de eveniment, in care tinerii care studiaza in strainatate sa intre in contact cu angajatorii din Romania, a venit in urma unui sondaj realizat de LSRS din care a reiesit ca mai mult de 28% dintre ei ar dori sa se intoarca in tara, dupa finalizarea studiilor.

“In urma sondajului ne-am dat seama ca principala nevoie a studentilor romani din strainatate este gasirea unui loc de munca in tara, iar cea mai importanta conditie pentru intoarcerea in tara este nivelul salarial”, a declarat, pentru incont.ro, reprezentanta LSRS Mara Magdalena Manea.

Studiul realizat de LSRS mai releva faptul ca apropierea de familie si de prieteni ii motiveaza cel mai mult pe tineri atunci cand iau decizia de a se intoarce. La polul opus, insa, se afla ofertele de angajare de la acest moment si oportunitatile de afaceri din Romania.

In aceste conditii, ofertele profesionale atractive sunt determinante pentru revenirea in tara pentru 89% dintre cei chestionati, acestea fiind cu atat mai atragatoare cu cat garanteaza posibilitatea promovarii si cea a dezvoltarii profesionale.

In ceea ce priveste salariile, asteptarile tinerilor se incadreaza intre 400 de euro si mai mult de 5.000 de euro, mai mult de jumatate oprindu-se, totusi, la 1.000 de euro, pentru primul an de la intoarcerea in tara.

Vreti jobul perfect de la angajare, sa aveti o afacere de succes, sa castigati foarte multi bani, sa fiti manageri daca se poate, sa fiti independenti si eventual sa aveti si timp liber. Nu este nimic rau sa va doriti mult de la inceput, dar nu puteti sari peste etapa practica intr-o companie. Deschideti-va spre orice fel de job, faceti practica acum, in criza, pentru ca acum invatati cel mai mult de la companiile care se metamorfozeaza, acum este momentul sa invatati sa fiti curajosi si stapani pe voi. Criza este cel mai bun MBA in conditiile economice actuale”, a spus Ilinca Paun, Managing Director al companiei de consultanta imobiliara Colliers International, la seminarul de prezentare a oportunitatilor de cariera din firma.

In cele doua zile ale conferintei, vizitatorii interactioneaza si cu reprezentantii companiilor si organizatiilor care vor fi prezente cu stand: Champollion, Novaintermed, Platinum Asigurari, Akcees, Centrul de Participare Publica, Franco-jobs.com, in timp ce NetopTech, Misys Global Solutions Center, BCR, Saguaro Technology, SAP Romania, S&T Romania, Ubisoft, SC All News si ING Asigurari sunt reprezentate de Bestjobs.

Liga Studentilor Romani din Strainatate are peste 7.000 de membri in peste 50 de tari si ofera sprijin tinerilor romani care vor sa studieze in strainatate, precum si pentru revenirea in tara, dupa studii, prin angajarea in cadrul unora dintre cele mai mari companii din Romania.