"Eu nu cred ca un manager are in acest moment un salariu fix mai mare de 300.000 de euro pe an. Companiile au fost mult mai prudente, nu mai arunca cu pachete salariale fixe foarte mari, ci s-a mers mult mai mult pe partea variabila", spune Irina Vasile, country manager al companiei de executive search Antal Romania.

Bancherii, care dominau in 2009 topul celor mai mari salarii nete din Romania avand cele mai multe prezente, au fost inlocuiti in clasamentul castigurilor realizate anul trecut de comercianti si de consultanti.

Cel mai mare venit salarial net din Romania a fost anul trecut de 5,6 mil. lei (1,34 mil. euro), fiind obtinut de o persoana din sectorul 3 care a derulat alte activitati de intermedieri monetare, potrivit datelor transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Valoarea totala a celor mai mari castiguri obtinute de persoanele din top 10 s-a ridicat la 33,3 mil. lei (7,9 mil. euro). In 2009 bonusurile primite de bancheri pe seama profiturilor record din 2008 au umflat salariile din domeniu, detronand managerii din alte sectoare economice. Nivelul premiilor nu a tinut cont de criza.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.