Cel mai bine cotat program de MBA in acest an este cel oferit de americanii de la Tiffin University la Universitatea Bucuresti, urmati indeaproape de programul de EMBA al ASEBUSS si de austriecii de la WU Executive Academy. EMBA inseamna Executive MBA, adica un program care presupune mai multa experienta anterioara in management.

Dintre cei 322 de absolventi de anul trecut ai programelor locale de MBA si EMBA, 290 au raspuns la chestionarul online al ZF si au evaluat programele absolvite, ceea ce reprezinta o rata de ras­puns de peste 90%.

Absolventii au completat online un chestionar cu 22 in­tre­bari, dintre care 13 au fost luate in considerare pentru realizarea clasamentului final. Aproape 4.000 de manageri romani au urmat cursurile unui program de MBA oferit pe piata locala.

In piata exista doctori sau ingineri care au urmat cursurile unui program de MBA pentru a invata sa devina manageri mai buni. Cei care se inscriu la aceste cursuri platesc mii sau chiar zeci de mii de euro pentru a-si dezvolta abilitatile de leadership si pentru a gasi o formula teoretica cu ajutorul careia sa-si structureze ceea ce au invatat din experienta practica. Insa nu numai acestea sunt motivele pentru care executivii merg la MBA.

Citeste mai multe detalii pe www.zf.ro!