Dezamagit de rezultatul votului din Parlament, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, imediat dupa respingerea motiunii, ca social-democratii vor ataca, astazi, la Curtea Constitutionala, masurile Guvernului.

"Vom ataca la Curtea Constitutionala aceasta lege. Ne batem in continuare ca sa-i salvam pe oameni", a spus Ponta.

El a amintit, totdata, ca opozitia mai poate depune o motiune de cenzura in aceasta sesiune parlamentara, solutie la care este posibil sa recurga din nou pentru demiterea Guvernului.

"Cred ca oamenii au dreptul la o sansa si la speranta. Daca Traian Basescu si Emil Boc nu le dau aceasta sansa si speranta, noi trebuie sa o facem, judecatorii de la Curte trebuie sa o faca. Nu ne dam batuti", a spus Ponta.

Si sindicatele ameninta ca vor continua protestele in strada si ca vor cere in continuare demisia Guvernului. De altfel, protestele de ieri ale sindicalistilor, din jurul Palatului Parlamentului, au fost unele dintre cele mai vehemente de pana acum.

Desi numarul de protestatari nu a ajuns la 20.000, cum anuntasera initial liderii sindicali, din cauza caniculei, cele cateva mii prezente la Parlament au rupt cordoanele de jandarmi, au fortat intrarile in cladire si au blocat circulatia.

Reprezentantii centralelor sindicale se reunesc astazi, pentru a decide planul viitor de proteste.