„Va exista o schimbare semnificativa in aceasta industrie in urmatorii 20 de ani, care va afecta aproape 40 de milioane de joburi”, a spus investitorul rus Yuri Milner, citat de Reuters si preluat de Business Insider.

Ce anume va duce la disparitia a 40 milioane de joburi?

Omul de afaceri a explicat la inceputul acestei saptamani, in cadrul unei conferinte din Ucraina, ca la ora actuala 6% din vanzarile din retail se efectueaza online, insa procentul va urca la 20% in urmatoarul deceniu. Asta inseamna ca in urmatorii 20 de ani, aproape 50% din vanzarile din industria retailul vor avea loc pe internet.

Investitorul crede ca prin dezvoltarea comertului online, economia globala nu va avea decat de castigat. Eficienta industriei va creste cu 8 procente, a adaugat Milner, potrivit Business Insider.

Comertul online va duce, in mod inevitabil, la disparitia multor joburi, in special a pozitiilor din front, in care angajatii intra in contact direct cu clientii. Potrivit estimarilor investitorului, este vorba despre 40 de milioane de locuri de munca din retail. Acestea din urma vor fi insa inlocuite de joburi care vor necesita cunostinte si abilitati din domeniul IT si vor fi mai bine platite.