Astfel, in extractia petrolului brut si a gazelor naturale castigul salarial net a fost de 4.027 lei, iar in hoteluri si restaurante de 866 lei.

Castigul salarial mediu nominal brut a fost in septembrie de 2.017 lei, in crestere cu 12 lei fata de august.

In luna analizata, nivelul castigului salarial mediu net a inregistrat, in aproape egala masura, atat cresteri, cat si scaderi fata de luna precedenta.

Cea mai semnificativa crestere a castigului salarial mediu net, de 27,2%, s-a inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, urmata de extractia minereurilor metalifere, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, cu majorari intre 10% si 20%.

Scaderile castigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizarile de productie ori incasarile mai mici (functie de contracte), de dificultatile financiare din sectorul economic.

Reduceri mai mari, intre 7% si 11,5%, s-au inregistrat in alte activitati extractive si in extractia carbunelui superior si inferior, captarea, tratarea si distributia apei si fabricarea altor mijloace de transport.

In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net in invatamant (3,7%), ca urmare a platii participarii cadrelor didactice in comisiile de admitere, acordarii de prime personalului didactic din invatamantul superior, precum si a incetarii contractelor personalului suplinitor cu castiguri salariale mici, si in sanatate si asistenta sociala (0,2%), pe fondul platii drepturilor salariale restante, precum si a disponibilizarii personalului care realiza castiguri salariale mici.

In administratia publica castigul salarial mediu net a fost in usoara scadere comparativ cu luna august (-0,2%), in principal ca urmare a decontarilor in avans a concediilor de odihna acordate in lunile precedente.