Desi premierul anunta taierea salariilor sefilor din companiile de stat, la final de 2008, nici pana acum de salariile directorilor adjuncti nu s-a atins nimeni. Au acum printre cele mai mari lefuri din tara!

Tudor Serban, secretar de stat Ministerul Economiei, care coordoneaza toate companiile de stat din energie unde se ajunge la castiguri astronomice, critica acum aceasta situatie.

Serban spune ca directorii adjuncti din companiile de stat profitabile, cum este Romgaz , castiga si 27.000 - 30.000 de lei pe lua "ceea ce este foarte mult in comparatie si cu presedintele, ministrii, primul-ministru al tarii"!

S-a ajuns aici deoarece reprezentantii statului in consiliile de administratie ale acestor companii au votat fara sa ezite salarii fabuloase, spun analistii.

"In continuare exista peste 10.000 de salarii mai mari decat ale presedintelui...Nu se poate sa avem salarii mai mari decat ale celui cu cea mai mare responsabilitate in stat", spune Sorin Paslaru, redactor sef al Ziarului Financiar.

Situatia este similara cu cea din ministere. Aici, ministrii au lefuri mai mici decat subordonatii lor, cum este in ministeru sanatatii unde adjunctul secretarului general sau un asistent in minister castiga mai mult decat Attila Cseke, iar soferul jumatate cat ministrul.

Diferentele de salarii se vad si intre ministere. Pe aceeasi functie, un consilier din ministerul sanatatii castiga mai mult decat dublu decat un consilier din Transporturi.