Masurile "neacceptabile", in opinia lui Sarbu, sunt diminuarea pensiei sociale sub 350 lei, reducerea cu 25% a indemnizatiei de crestere a copilului, reducerea indemnizatiei pentru persoanele cu handicap, dar si lipsa garantiei ca reducerile salariale vor avea caracter temporar.

"Miercuri, inaintea sedintei de Guvern, va mai avea loc o sedinta a coalitiei, iar decizia finala o vom lua abia dupa ce vom vedea textul final. (...) Daca textul final al scrisorii de intentie si masurile de aplicare a planurilor de austeritate vor fi in mare parte si o reflectare a vointei noastre, atunci mandatul parlamentarilor nostri este destul de clar", a afirmat Sarbu, citat de Mediafax.

UNPR a luat fiinta luna trecuta si s-a format in jurul grupului independentilor din Parlament, condus de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, grup cunoscut ca fiind sustinator al partidului de guvernamant.

Pensia minima garantata, initial in valoare de 300 de lei, a fost introdusa, in aprilie anul trecut, de Marian Sarbu, pe atunci ministru al Muncii din partea PSD, si a fost majorata la 350 de lei, in octombrie 2009.

Pe de alta parte, pensionarii galateni, care au pichetat astazi Ministerul Muncii, au declarat, dupa intalnirea cu ministrul de resort, Mihai Seitan, ca acesta le-a promis ca pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%.