Tot din acest document aflam si ce salarii medii se vor incasa in ministere. Discrepantele sunt uluitoare. Daca la Externe sau la Dezvoltare lefurile depasesc 4000 de lei pe luna, in Finante raman de aproape 3 ori mai mici. La inceputul anului viitor, in Ministerul de Interne vor lucra 150.000 de oameni cu 8500 mai putini ca pana acum.

Reduceri substantiele de posturi s-au facut insa si la Agricultura, Educatie sau Aparare. Mai mult, din Ministerul de Finante vor pleca pana de sarbatori inca 200 de persoane, iar Gheorghe Ialomitianu da de inteles ca disponibilizarile nu se opresc aici.

Se face curatenie generala si la Transporturi. Aici vor ramane
720 de salariati. In CNADNR este de-a dreptul jale, pentru ca de acolo dispar mii de angajati.

Aici intra si sectorul feroviar. Singurul minister care are aprobare sa isi suplimenteze posturile este cel de Justitie. Aici vor fi angajati inca 110 oameni. In privinta lefurilor, unii bugetari vor fi mai egali decat ceilalti.

Cele mai mari salarii medii, de peste 6600 de lei, raman la Ministerul de Externe. Urmeaza angajatii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cei din Consiliul Suprem al Magistraturii, Curtea Constitutionala si Ministerul Turismului si Dezvoltarii.

In continuare, cele mai mici castiguri vor fi la Ministerul de Finante, in jur de 1400 de lei. Urmeaza apoi ministerele sociale: Sanatate, Educatia si Munca, unde bugetarii vor fi platiti aproape la fel de prost ca pana acum.