"Desi nu am negociat cu FMI despre reducerile de salarii in companiile de stat, eu cred ca ar trebui cu totii sa fim solidari si sa facem cu totii un efort. Probabil, Ministerul de Finante va gasi o solutie", a spus Videanu.

Ca sa dea un exemplu, el a adaugat ca va dona o parte din salariu, daca in mod oficial se va pune problema aplicarii unui principiu al solidaritatii, prin care angajatii din companiile de stat sa plateasca o taxa de solidaritate.

"Salariul meu este public, nu am niciun fel de problema. Nu as vrea sa fac public un demers, oricum realizez un anumit gest de caritate, dar este o problema intima a fiecaruia. Daca oficial se pune problema donarii, o voi face, sigur", a continuat ministrul Economiei.

Castigurile pe care le au angajatii din companiile controlate de Ministerul Economiei sunt printre cele mai mari din tara.

Salariile din societati precum Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica sau Electrica, foste regii de gaze sau de electricitate, depasesc in cele mai multe dintre cazuri suma de 20 de milioane de lei vechi!

Videanu a adaugat ca Romania trebuie sa intre intr-o noua era a raportului dintre cetateni si stat, astfel ca orice venit sa fie impozitat.

"Trebuie sa intram intr-o noua era a impozitarii. Orice venit va trebui sa se impoziteze, astfel ca sarcina fiscala sa nu se puna pe 3-4 milioane de oameni, la un cuantum care se va stabili astfel ca toti sa contribuim la dezvoltarea statului. Nu e corect ca sarcina fiscala sa stea doar pe 3-4 milioane de oameni, iar zone foarte largi sa nu fie impozitate", a completat ministrul.