"Nu ascund ca s-ar putea sa fie si angajari pe criterii politice, criteriu pe care nu il sustin", a afirmat Videanu.

El a adaugat ca in 2009 in companiile din subordinea ministerului au fost disponibilizati peste 5.000 de angajati, numar care este poate insuficient, dar in acelasi timp au fost angajate alte 1.200 de persoane.

"Unele companii au redus numarul de angajati, altele au angajat, in functie de necesitati. Este un proces continuu", a precizat Videanu.

Totodata, in companiile detinute de Ministerul Economiei, precum Romgaz si Transgaz Medias (TGN) angajatii primesc primele si sporurile stipulate in contractele colective de munca, iar neacordarea acestora ar insemna incalcarea acestor acorduri.

"Aceste companii sunt pe profit, nu folosesc bani publici", a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, "baietii destepti" din energie s-au transformat in "baieti harnici", iar compania de stat Hidroelectrica vinde energie la un pret mediu de 120 lei pe MWh, dupa ce anul trecut a renegociat contractele, vechiul tarif fiind de 81 lei pe MWh.

"La Hidroelectrica s-au renegociat, aproape un an intreg, contractele de vanzare a energiei. Baietii destepti s-au trasformat in baietii harnici. Hidroelectrica vinde acum energie la pretul mediu de 120 lei pe MWh, fata de 81 lei pe MWh", a explicat Videanu.

Hidroelectrica, cel mai ieftin producator de electricitate din Romania, este controlat de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.