La Societatea de Radiocomunicatii, cea mai harnica a incasat 3.200 de lei in aprilie. Nici colegele nu se plang pentru ca au luat peste 2.000 de lei. RADIOCOM are si 22 de bucatari, platiti cu pana la 4.000 de lei in aceeasi luna.

Ca in orice companie de stat, soferii au primit si ei peste 3.200 de lei, iar 5 dintre ei, peste 4.000 de lei in aceeasi luna aprilie. Asa ca salariile de peste 9.100 de lei ale celor nu mai putin de 30 de directori din societate nici nu mai par atat de mari.

De fapt, topul veniturilor este condus detasat de un sef de serviciu, cu aproape 25.000 de lei, urmat de un coleg, iar directorul vine abia pe locul al treilea.

Guvernul vrea reduca si aceste salarii din companiile de stat. Nu stie insa exact cum!

Ministrul Muncii sustine ca vor fi si ele taiate cu 25%. Cel al Finantelor l-a contrazis, iar astazi reprezentantii au venit cu inca o varianta: Unele scad, altele nu!

Emil Boc, prim-ministru: "Bugetele companiilor de stat urmeaza sa fie reevaluate... Companiile, unde s-au facut deja restructurari, acolo nu se vor scadea salariile"!

Guvernul pare insa dispus sa renunte la acordarea stimulentelor, care au depasit anul trecut 265 de milioane de euro si care tripleaza salariile unora dintre bugetari.
 
Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii a dat astazi vestea. "S-a discutat ca aceste stimulente sa nu se mai acorde si fie lucrul acesta sa se decida la nivelul cabinetului... In aceasta perioada, probabil, ca solidaritatea inseamna sa accepti sa muncesti mai mult si sa fii plătit mai putin", a spus ea.

Un sfert dintre bugetari - adica 330.000 - beneficiaza de stimulente, care nu inseamna sporurile, eliminate anul trecut, ci, de pilda, un procent din amenzile impartite.

Conducerea RADIOCOM a oferit astazi si o explicatie pentru salariile mari afisate pentru luna aprilie. Fiecare angajat al companiei a primit in acea luna 1.600 de lei prima de Pasti.

In plus, potrivit oficialilor companiei, femeia de serviciu cu venitul de 3.200 de lei incaseaza si un spor de vechime de 25% din salariu.

Totii angajati Radiocom au beneficiat de majorari salariale in 2009.

Tot astazi, salariatii CFR au primit o veste buna de la Guvern. Salariile lor nu vor scadea deoarece conducerea companiei a dat foarte multi oameni afara anul trecut.