Pe de alta parte, ministrul a precizat ca, in prezent, numarul de salariati avut in vedere sa plece din sistemul bugetar este de peste 100.000 de persoane.

"Probabil ca discutam despre câteva zeci de mii de oameni din administratia locala. De asemenea, discutam de câteva zeci de mii de oameni din administratia centrala", spus Vladescu.

El a amintit ca autoritatile s-au angajat sa reduca numarul angajatilor din sistemul public de la 1,36 milioane la 1,29 milioane, respectiv cu 70.000 de persoane, cheltuielile salariale aferente acestor angajati pentru anul viitor fiind de 39 de miliarde de lei.

"Cresterea posibila medie pe tot sectorul, daca reducerea e de 70.000 si nu se renunta la al 13-lea salariu", a spus Vladescu, intrebat daca in urma calculelor reiese ca anul viitor este posibila o crestere de 7% a salariilor angajatilor din sistemul public.

Autoritatile au anuntat un program de reducere a cheltuielilor, care prevede atât diminuarea personalului bugetar cât si reducerea salariilor din sectorul public, cu 25%, si a pensiilor, cu 15%.