De altfel, nici veniturile firmelor de avocatura nu sunt cunoscute, nefiind publicate de Ministerul Finantelor sau Registru Comertului.

Cu toate acestea, topul celor mai mari 10 venituri realizate din activitati independente in 2009 este dominat de avocati, cu noua prezente.

Valoarea totala a castigurilor obtinute de persoanele din top 10 la nivel national se ridica la 77 mld. lei (18 mil. euro), in scadere cu circa 10% fata de nivelul din 2008. In ciuda prabusirii economiei si a afacerilor din domeniul privat, nevoia de servicii de avocatura a fost la un nivel comparabil cu cel din 2008.

Avocatii au facut bani si anul trecut cu toate ca pietele traditionale, precum fuziunile si achizitiile, imobiliarele sau finantarile bancare s-au prabusit, la fel ca si afacerile companiilor din retail sau constructii. Cele mai mari zece firme de avocatura de pe piata locala au incasat anul trecut venituri de 87,6 mil. euro, in scadere cu doar 1% fata de anul precedent, aceasta fiind una dintre pietele cu cele mai mici scaderi din economie in anul de recesiune 2009.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar