Denumit Nearshore Delivery Center, acesta va furniza servicii in special pentru pietele mature din vestul si centrul Europei, pentru sustinerea proiectelor din Austria, Belgia, Elvetia, Germania, Luxemburg si Olanda.

"Centrele nearshore contribuie semnificativ la furnizarea de servicii cu costuri totale reduse, concomitent cu imbunatatirea calitatii, a vitezei si scalabilitatii. Cu aceasta abordare, vom putea oferi clientilor SAP servicii profesioniste printr-un sistem mixt de livrare, de la distanta sau direct la sediul acestora, beneficiind de avantajul culturii, al limbii si al fusului orar apropiat, in completarea livrarilor traditionale locale sau off-shore", a declarat presedintele SAP EMEA, Franck Cohen, intr-un comunicat.

In urmatorii ani, SAP intentioneaza sa angajeze anual peste 100 de consultanti in Romania, atat prin sistemul obisnuit de recrutare, cat si prin programul SAP Academy, derulat in cooperare cu principalele centre universitare din Romania, respectiv Universitatea Politehnica si Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, precum si Universitatea de Vest din Timisoara.

Centrul nearshore din Romania si viitoarea unitate din Portugalia vor fi primele doua centre de acest fel ale SAP din Europa. Acestea vor deservi clienti din diferite regiuni ale Europei, se precizeaza in comunicat.

SAP este unul dintre principalii jucatori mondiali in domeniul aplicatiilor software pentru afaceri, cu peste 105.000 de clienti. SAP Romania a fost infiintata in 2002, activitatea fiind concentrata pe vanzari si marketing, precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP.