Autorul William Poundstone sustine ca a descifrat secretul trecerii de un interviu la Google sau la alte companii IT de top si l-a dezvaluit in noua sa carte.

In publicatia "Esti destul de inteligent pentru a lucra la Google", William Poundstone descrie o serie de intrebari adresate in timpul interviurilor pentru un loc de munca si sustine ca sfaturile sale vor creste cu siguranta sansele unui candidat de a obtine jobul mult visat in orice firma renumita isi doreste.  

"Departamentele de resurse umane se intreaba tot mai des si mai speriate: Cum ne putem asigura ca intrebarile noastre au puterea de predictie exacta despre cat de bine se va descurca candidatul X la locul de munca?", mai dezvaluie Poundstone in cartea sa.

Google nu a comentat in urma aparitiei cartii. Gayle Laakmann McDowell, in schimb, fondatorul CareerCup.com, care a lucrat la Google, Microsoft si Apple, a scris in 2010 intr-un post pe blog ca “intrebarile testelor de inteligenta” nu se folosesc la Google. Adevarul este cu siguranta undeva la mijloc.

LISTA CELOR MAI DIFICILE INTREBARI

Cate mingi de golf incap intr-un autobuz scolar?

Intr-o tara in care oamenii isi doresc numai baieti, fiecare familie continua sa faca copii pana reusesc sa aiba un baiat. daca au o fata, fac un alt copil. Daca au baiat, se opresc. Care este numarul baietilor raportat la cel al fetelor in tara respectiva? 

De ce gurile de canal sunt rotunde?

Cate acordoare de pian sunt in intreaga lume?

De cata hartie ai nevoie pentru a acoperi intregul Texas?

Cati bani ar trebui sa ceri pentru a spala toate ferestrele din Seattle?

Cate aspiratoare sunt fabricate anual?  

Folosind numai o clepsidra de patru minute si una de sapte minue, masurati exact noua minute (fara ca procesul sa dureze mai mult de noua minute). 

Desenati un plan de evacuare pentru orasul San Francisco.

Ce numere urmeaza in ordinea aceasta: 10, 9, 60, 90, 70, 66...

Poti inota mai repede in apa sau in sirop?

De cate ori pe zi se suprapun limbile unui ceas de mana?