Pe regiuni, cele mai multe locuri de munca publicate pe eJobs in primul trimestru din 2017, Capitala conduce cu 17.756 de locuri de munca disponibile, urmata de vestul si nord-vestul tarii, unde firmele care recruteaza prin intermediul platformei au scos la bataie aproape 13.200 de joburi.

In partea de est a Romaniei au fost deschise aproape 8.000 de pozitii, iar companiile din centrul tarii au recrutat peste 5.400 de angajati. In timp ce in regiunea de Sud-Muntenia s-au inregistrat 3.148 de anunturi de recrutare, in primul trimestru.

"Este incurajator ca in primul trimestru din 2017 se confirma semnalele de crestere a increderii angajatorilor pe care le-am primit in ultima parte a anului trecut. In continuare, cele mai bune perspective de angajare vin din partea industriilor de retail, BPO (n.r- outsourcing) si auto, insa vedem un interes accentuat si in zone care au cunoscut o scadere in ultimii ani, cum este de exemplu industria bancara", a declarat directorul de vanzari in cadrul eJobs, Bogdan Badea, citat de News.ro.

Lidl, Profi si Kaufland conduc in topul angajatorilor

Cei mai mari 50 de angajatori din Romania, in functie de numarul de locuri de munca disponibile, au scos la concurs in total 5.600 de posturi in primul trimestru din 2017.

Astfel, romanii aflati in cautarea unui nou loc de munca in primele trei luni ale acestui an au avut la dispozitie aproximativ 700 de joburi noi in companiile de retail. Cele mai multe pozitii au fost deschise in cadrul Lidl (347), Profi (111), Kaufland (79) si Mega Image (78).

Un numar similar de joburi au fost disponibile in primul trimestru al acestui an si in companii de business process outsourcing (BPO) precum Accenture, Genpact sau Wipro.

In clasament urmeaza sectorul auto, cu peste 500 de pozitii disponibile fiecare, in companii precum Renault Group sau transportatori printre care Geotrade International.

Aproximativ 350 de pozitii au fost disponibile si in sectorul financiar bancar, cei mai activi angajatori pe eJobs in primele trei luni din 2017 fiind Banca Transilvania, BCR, ING Bank si Garanti Bank.

Printre celelalte sectoare clasate in top se numara telecomunicatiile, cu aproximativ 250 de joburi, distributia cu 240 de joburi si industria jocurilor, cu 230 de pozitii disponibile in primele trei luni din 2017.

Site-ul eJobs a fost infiintat in 1999, iar acum detine o cota de 60% din piata de recrutare online din Romania. eJobs Group face parte din grupul media Ringier Romania, controlat de grupul elvetian Ringier. Principalul competitor al eJobs este BestJobs.