Conform datelor, Agentiei Fiscale, nu este singurul caruia ii ajung fara probleme banii de la o leafa la alta. Primii 10 angajati ai tarii au luat peste un milion de euro fiecare.

Cine se asteapta ca cel mai mare salariu din Romania sa fie in domeniul bancar greseste. De fapt, colectarea deseurilor nepericuloase este domeniul cheie. Mai exact cel mai bine remunerat roman a luat 16,4 milioane de lei pe tot anul, adica 1 milion 366 de mii de lei si ceva maruntis in FIECARE luna.

Nu stim cine este, dar sigur nu este singurul. Pe locul 7 in topul celor mai mari salarii figureaza o alta persoana care lucreaza in domeniul colectarii deseurilor, cu un salariu mai modest - doar 5 milioane pe an, adica peste 400 de mii pe luna. Si asta intr-un domeniu in care salariul mediu este de 1446 de lei.

Pe locul 2 in topul salariilor se afla un IT-ist, cu aproape 9 milioane de lei. Doi consultanti si cineva care lucreaza in intermedieri completeaza primele 5 pozitii.

Cristina Savuica, manager companie de recrutare: "Domeniile in care salariile sunt foarte mari in ultima perioada... Pe primul loc este IT-ul, adica este un domeniu in care salariile sunt mari, dar nu la nivelul acesta."

Surprinzatoare este aparitia pe pozitia a sasea a cuiva din domeniul cultivarii strugurilor. Respectivul a fost platit cu peste 5 milioane de lei in 2015. Expertii considera ca domeniile din acest top sunt surprinzatoare.

Cristina Savuica, manager companie de recrutare: "Unele am fost chiar uimita de ele, gen 'cultivarea strugurilor', nu mi se pare un domeniu in care sa iti permiti sa platesti un salariu de un milion de euro net."

Salariile mari nu duc automat la taxe mari catre stat. De exemplu contributia la pensii este limitata la 5 salarii medii pe economie, astfel ca salariatul va plati 1164 de lei CAS indiferent ca are 15 mii sau de 100 de mii. De lei sau de euro.