Antonescu a fost intrebat de ce ministrii PNL din Guvern nu au optat pentru masuri de relansare economica mai puternice, cum ar fi o reducere semnificativa a CAS.

"Este o decizie pe care am luat-o si pe care suntem hotarati si cred ca vom avea concursul si al partenerilor din PSD si al partenerilor din Guvern sa o introducem. (...) Numai cu trei puncte (procentuale, n.r.), desi sunt absolut de acord ca ar fi avut semnificatie majora o miscare mai ampla. Din pacate, marja de manevra si, deci, responsabilitatea celor care sunt in Guvern astazi, in domeniul economic, este strict, sever limitata de acordul cu FMI", a sustinut Antonescu.

"Ceea ce sper eu, pana la urma indirect, dar cu destinatie in politici economice este ca de anul viitor poate, in sfarsit, noi sa putem sa lasam loc dincolo de un acord pe terminate, sper, cu FMI... sa lasam loc si responsabilitatii si puterii intregi a acestui guvern de face politici economice in Romania", a mai declarat presedintele PNL.

Guvernul va opta, in luna octombrie, la elaborarea bugetului pe anul viitor, intre reducerea contributiilor de asigurari sociale si cresterea bazei salariale nesupuse impozitarii, respectiv neimpozitarea salariului minim, cele doua variante fiind studiate ca impact bugetar, a anuntat premierul Ponta.

In acest an, salariul minim brut pe tara garantat in plata a fost majorat in doua etape, cu cate 50 de lei. Incepand din 1 februarie, salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 700 la 750 de lei, iar din 1 iulie a urcat la 800 de lei.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, la finele lunii septembrie, ca prin bugetul de stat pentru anul 2014 se incearca reducerea CAS cu trei puncte procentuale, sustinand ca in rest taxele sunt "foarte mici".