Site-ul Euractiv.com titreaza ca romanii si bulgarii ar putea primi acces pe piata muncii din Belgia de la 1 ianuarie 2012, dupa ce Flandra, ultima regiune belgiana care se opunea acestei masuri, a renuntat la veto.

Belgia se numara printre cele 11 tari membre UE care inca mai aplica restrictii pentru muncitorii romani, respectiv Austria, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Spania si Marea Britanie.

Potrivit portalului de recrutare Tjobs.ro, instalatorii au cele mai multe oferte de angajare in Belgia, angajatorii punand la dispozitia celor interesati 50 de pozitii pentru instalatori specializati in ventilatie si sanitare.

Se cere o experienta de minim 3 ani, iar salariul va fi de 6 - 8 euro/ora (peste 1.300 de euro/luna). Alte beneficii oferite de angajatori sunt transportul de la cazare la locul de munca si cazarea sunt asigurate.

Spitalele si casele de odihna si tratament vor sa angajeze asistenti medicali, care trebuie sa aiba diploma de studii in domeniu si cunostinte de limba franceza la nivel mediu spre avansat. Salariile lunare incep de la 1.300 de euro net, iar orele suplimentare si turele de noapte sunt platite extra.

Belgienii mai cauta si sudori specializati in sudura cu arc electric, sarma tubulara si praf de zgura, cu experienta. Salariul incepe de la 9 - 10 euro/ora (maximum 1.600 de euro/luna). Asigurarea medicala, transportul si cazarea sunt platite de angajator.

Mecanicii auto se pot angaja, totodata, pe un salariu de 7 euro/ora (1.200 de euro/luna), cele mai multe sanse avandu-le cei care au experienta in domeniu si care vorbesc engleza, franceza sau germana.

Tehnicienii in instalatii frigorifice, care cunosc limba engleza, care au o experienta de 5 ani in domeniu si detin permis de conducere categoria B isi pot gasi, de asemenea, un loc de munca la Bruxelles.

Oferta completa de joburi o puteti consulta AICI.

Citeste si:

Cum va angajati intr-o tara care impune restrictii la munca pentru romani. Sfaturi pentru redactarea CV-ului

Cat mai costa locul de munca la Roma. Filiere de romani “vand” joburi conationalilor, in Italia VIDEO

Cel mai invidiat loc de munca din lume. Cum arata noul sediu Google din Londra GALERIE FOTO

1 din 3 joburi vacante la nivel european exista in Germania. Cum poti sa te angajezi la Berlin fara permis de munca