Companiile din sectoarele IT, telecom si outsourcing continua angajarile si ofera salarii tot mai competitive pentru a atrage candidati, in conditiile in care acestea au ramas domeniile cu cel mai mare deficit de talente in ultima perioada, scrie Ziarul Financiar.

"Ofertele salariale au crescut cu 15% anul acesta pentru pozitiile scoase la concurs in domeniul IT, pentru ca multi specialisti au plecat in strainatate, iar companiile au ramas cu pozitii descoperite si cu nevoia de angajati. In domeniul software se ofera salarii mai mari pentru ca este o meserie grea, care presupune multi ani de scoala si care nu este pentru toata lumea", spune Mirela Marinescu, recruitment manager in cadrul grupului de firme cu activitati in domeniul resurselor umane APT.

Desi un studiu al companiei Manpower arata ca majoritatea angajatorilor si-au mai redus din optimism in ceea ce priveste previziunile de angajare pentru ultimele trei luni din acest an, cel putin 75 de companii vor participa anul acesta la targul de joburi "Angajatori de top", care se organizeaza la finele lunii octombrie.

Dell Services, Google, Adobe, Oracle, Hewlett-Packard, Infineon Technologies, Accenture sau Genpact sunt doar cateva dintre companiile care vor scoate cateva zeci sau sute de joburi la concurs luna viitoare.

Citeste mai multe pe www.zf.ro