Cele 4.000 de oferte de angajare se adreseaza candidatilor la inceput de cariera in proportie de 41%, urmati de cei cu nivel mediu de experienta (39%).

Una din cinci pozitii se adreseaza candidatilor seniori, cu peste 5 ani experienta, persoane care sunt in cautarea unei pozitii ce presupune coordonarea unui departament sau a unei echipe.

Potrivit unui comunicat remis presei, salariile oferite la editia din acest a targului Angajatori de Top pornesc de la 300 de euro, pentru angajatii entry-level, si pot ajunge la 1.500 de euro, pentru candidatii seniori.

In urma centralizarii informatiilor primite de organizatori, cei mai multi angajatori au spus ca salariile pentru un angajat entry-level se pot situa in intervalul 300 – 500 euro, pentru un angajat cu nivel mediu de experienta intre 700 si 1.000 de euro, iar pentru candidatii seniori se pot situa in intervalul 1.000 – 1500 euro si peste.

Potrivit studiului “Piata fortei de munca in 2015”, realizat de portalul de cariera www.hipo.ro, pe langa salariul propus, angajatorii vor oferi si alte categorii de beneficii angajatilor, printre acestea regasindu-se tichetele de masa, asigurarile medicale private, programul de lucru flexibil, sprijin financiar pentru training-uri, decontarea abonamentului, abonament la sala de sport sau prime de Craciun.

Conditii de angajare

Intre cele mai importante criterii pe care angajatorii le au in vedere atunci cand isi recruteaza viitorii angajati, 40% dintre companii pun pe primul loc se claseaza experienta anterioara sau programele de internship si stagiile de practica in cazul juniorilor.

In privinta candidatilor seniori, o treime dintre angajatori considera ca experienta relevanta pe o pozitie anterioara este cel mai important criteriu. La capitolul abilitati, in top 5 cele mai apreciate de catre angajatori sunt: orientarea catre rezultate, abilitatile de comunicare, flexibilitatea si adaptabilitatea, proactivitatea si capacitatea de a lucra bine in echipa. 

Noutatea editiei din acest an a targului este ca unele pozitii se adreseaza nu numai celor care vor sa se angajeze in Bucuresti, ci si in alte orase ale tarii, precum si celor care vor un job in strainatate.

Astfel, potrivit organizatorilor, o parte dintre pozitii vor fi deschise in Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov, Craiova, Mioveni, Campulung, Curtea de Arges, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targu Mures, Sighisoara, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, Galati si Oradea.

In acelasi timp, cei care vor sa lucreze in strainatate, vor avea ocazia sa aplice pentru joburi in tari precum Bulgaria, Ungaria, Franta, Germania si Marea Britanie. Editia din acest an a targului ofera cu 15% mai multe oportunitati de angajare, care se adreseaza atat persoanelor cu experienta, cat si juniorilor si studentilor.

Targul are loc in perioada 27-28 martie, la Sala Palatului din Bucuresti. Lista completa a companiilor participante este disponibila pe www.hipo.ro.