In Statele Unite, cel putin, 30% dintre cei care isi depun CV-urile in aceasta zi reusesc sa treaca mai departe in faza de interviuri.   

Exista insa si o zi in care ar trebui sa ne amanam planurile de angajare. Sambata nu este deloc una norocoasa pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca. Doar 14% dintre cei care aplica au sanse ca cererea lor sa primeasca un raspuns pozitiv. De fapt, dupa ziua de luni, sansele scad exponential.  

Bright.com este un agregator de joburi si analizeaza CV-urile depuse pentru o imagine de ansamblu asupra cererii.

Incepand din ianuarie 2012, a analizat peste 500.000 de aplicatii si a urmarit interesul publicului asupra ofertelor de munca listate. Atunci cand un candidat a fost chemat efectiv la firma pentru a sustine un interviu sau o proba, initiativa a fost considerata una de succes.  

Cercetarea a relevat faptul ca cei mai multi isi depun CV-urile marti, desi rata de succes a acestora este de numai 20%, iar cei mai putini aleg sa faca asta sambata. In schimb, cautarea de joburi (adica vizualizarea ofertelor listate) are loc in mod aproximativ egal pe parcursul intregii saptamani de lucru, cu o rata mai mica in weekend.  

Nu se stie exact care este explicatia pentru succesul celor care aplica lunea. O teorie ar fi ca cei care primesc CV-urile au mai mult timp la dispozitie sa le verifice la inceputul saptamanii si sa le arate mai departe colegilor sau superiorilor, daca este cazul. Dupa aceea, isi pot programa intalnirile cu acei candidati pe care ii selecteaza chiar in saptamana respectiva. Cererile care ajung mai tarziu risca sa fie amanate si, in cele din urma, uitate.