Lucrurile stau diferit in realitate, cel putin in cinci judete, plus Capitala, unde somajul a avansat in aprilie, cea mai mare crestere fiind in judetul Hunedoara (523 de persoane).

Vestile bune de la ANOFM mai arata ca in aprilie, numarul total al somerilor s-a redus cu 27.100 de persoane, pentru prima oara din iunie 2008, ajungandu-se la o rata a somajului de 8,07%.

Cu toate acestea, oamenii de afaceri sunt destul de rezervati cand vine vorba de perspectivele de angajare pe timp de criza.

"In realitate, trendul nu este de crestere a angajarilor, dupa cum se vede tinand cont de evolutia economiei, care arata o contractie cu 0,5% pana la finele anului", a declarat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

El remarca faptul ca majoritatea angajarilor facute in ultima perioada sunt sezoniere, cum ar fi, de exemplu, turismul, agricultura, comertul si industria prelucratoare. De altfel, in ultimul timp, patronii prefera sa inchirieze personal pe o perioada de 3-6 luni, in sistem de leasing, pentru a evita astfel birocratia, dar si pentru a-si eficientiza costurile.

Citeste articolul complet in Gandul