Dan Dascalescu crede ca poate da lovitura speculand lipsa de specialisti din Silicon Valley, cartier din San Francisco, celebru pentru concetrarea de afaceri Hi-Tech. Ca sa obtina o viza de munca pentru un roman, o firma trebuie sa treaca de un proces birocratic complicat si sa plateasca 100.000 de dolari. Dar Dan e convins ca a gasit o alta abordare.

"Vom pune o nava de croaziera, la 22 kilometri de coasta Californiei. Vei veni cu o viza de bussines, care se ia destul de usor, pentru 10 ani, cu care poti veni inapoi in Silicon Valley",
explica fondatorul proiectului Blueseed.

Cunoscutul miliardar american, Peter Thiel, fondatorul PayPal, a investit deja 20 milioane de dolari in aceasta idee, iar acum dezvoltatorii proiectului cauta o nava de croaziera, unde sa plasese 1.000 de specialisti din Romania, India si China. Acestia vor crea softuri, jocuri, cipuri, noi tehnologii IT pentru orice firma care va dori sa ii angajeze si sa le plateasca pe langa salariu, o chirie de 2000 de dolari pe luna.

"Facilitatile pe care le vor avea antreprenorii pe nava includ restaurante, cafeterii, deschise 24/7, spital, dotari cu doctori, asistente, forte de securitate pentru un mediu sigur. Am analizat pana acum 43 de nave",
spune Dan Dascalescu.

"Cu cat vor fi mai multi investitori ca Peter Thiel, ca Mark Zukerberg, jucatori mari, care sunt in stare sa riste banii lor, cu atat mai multi investitori mici vor avea incredere in proiect", declara Maxim Gurvits, investitor.

"Eu sunt un <<angel investor>>. Investitorii de acest tip plaseaza, de obicei, intre 25.000 euro si pana la 100-200.000 de euro", adauga un alt investitor, Alexis Bonte.

In ceea ce priveste siguranta navei, fondatorii Blueseed sustin ca va avea cel putin 200 de metri lungime, adica suficient de mare cat sa reziste furtunilor din oceanul Pacific. Nava va fi ancorata pana la inceputul anului 2014.

Sursa foto: Blueseed.co