"In prezent, la fabica noastra lucreaza 340 de salariati, dintre care 100 au fost angajati anul acesta. Pana anul viitor, inclusiv, vom mai angaja peste 200 de persoane, ca urmare a proiectului de extindere activitatii", a spus Forgaciu, pentru Mediafax.

Compania chineza Joyson Holding a preluat in acest an 74,8% din actiunile firmei germane Preh. Fondul de investitii german Deutsche Beteiligung AG controleaza 25,2% din actiunile Preh.

Preh a investit 2,5 milioane euro in acest an pentru extinderea suprafatei fabricii si a capacitatii de productie, iar pana la sfarsitul anului vor mai fi alocate aproximativ 2 milioane euro pentru instalarea unor noi linii de montaj.

"Am extins suprafata fabricii cu 2.000 de metri patrati, ajungand astfel la 8.300 metri patrti si am dublat capacitatea de productie la 3 milioane de piese anual", a precizat Forgaciu.

Pentru acest an, reprezentantii companiei se asteapta la afaceri de 40 milioane euro, cu aproape 70% mai mult fata de rezultatul din 2010. Grupul Preh are 2.500 de angajati in Germania, Romania, Portugalia, Franta, Mexic, Statele Unite si China.