"Puterea limbajului corporal te poate ajuta sa obtii ceea ce vrei", e de parere consultantul Karen Exkorn. Iata cateva sfaturi oferite de specialist:  

1. Foloseste un limbaj deschis al trupului

Nu tine picioarele sau bratele incrucisate cand incerci sa convingi pe cineva, pentru ca poti parea defensiv. 

"Cu toate acestea, majoritatea femeilor se simt mai bine atunci cand stau picior peste picior. In acest caz, indreapta-ti picioarele catre persoana cu care vorbesti. Te va face sa pari mai agreabil/a si te va ajuta sa obtii ceea ce vrei", spune Exkorn.

2. Poarta rosu

Potrivit specialistului, aceasta culoare le ajuta in mod special pe femei sa incheie o afacere. 

"Studiile arata ca barbatii considera ca femeile care se imbraca in rosu sunt mai atractive si mai interesante", explica Exkorn.

3. Acorda atentie

Va fi greu sa convingi pe cineva sa faca ce doresti, daca nu esti atent la ceea ce spune sau te lasi distras de alte lucruri in mijlocul discutiei. 

Exkorn: "Daca vrei sa convingi pe cineva si tragi cu ochiul la telefonul mobil la fiecare cateva secunde, vei pierde contactul cu acea persoana. Este esential sa pastrezi contactul vizual pentru a-i arata interlocutorului ca esti atent si ca iti pasa".

4. Ai grija la directia pe care o indici cu picioarele

Exkorn: "Daca te afli cu fata la interlocutor, dar varfurile picioarelor sunt indreptate intr-un unghi diferit, si nu inainte, asta indica faptul ca vrei sa te indepartezi de persoana cu care discuti".