Louise are o diploma in Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Acasa la Slatina era somera, asa ca a plecat cu inima deschisa in Danemarca. Lucreaza intr-o sera de hortensii din Odense.

La scurt timp, a urmat-o si Ionut, prietenul ei. Chiar daca este absolvent de Inginerie Economica in Agricultura, nu-l deranjeaza ca acum e gradinar.

Cei doi nu au plecat pe salarii uriase. Initial primeau cam 1.000 de euro, dar cu ore suplimentare si cu vechimea acumulata, reusesc sa isi creasca venitul de la o luna la alta cam cu 100 de euro. In timp, leafa li se va dubla.

In conditii asemanatoare pot pleca si alti tineri dispusi sa lucreze, de pilda, intr-o ferma de porci din Danermaca. Pe rand vor ajuta la hranirea animalelor, la curatarea grajdurilor, nasterea purcelusilor sau inseminarea scroafelor.

Cei care stiu engleza la nivel mediu se pot inscrie pana pe 30 august la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, unde angajatorii din Danemarca au depus oferta de locuri de munca pentru cauta sa angajeze romani.

Citeste si:

Unde merita sa-ti tii economiile. Topul celor mai sigure banci din lume. Vezi daca Romania se afla in clasament

Cum se relaxeaza traderii, dupa prabusirea burselor. Povestea romancei din Manhattan, care dimineata tranzactioneaza si seara preda yoga

Un drum de pe vremea dacilor, mai tare ca Transfagarasanul. Transalpina a devenit cea mai inalta sosea din Romania VIDEO