Strainii cauta 900 de oameni. Sansa este una uriasa pentru somerii din zona, care dupa plecarea finlandezilor au ramas pe drumuri.

Dupa ce fabrica Nokia si-a inchis portile, peste 2 mii de oameni si-au pierdut painea. A fost un an greu pentru multi insa, din fericire, in halele goale se va muta un alt investitor care va porni productia de aparate de cafea in luna februarie. 

''Se fac recrutari din randul fostilor angajati Nokia, in mai multe etape, iar angajatii vor urma cursuri de pregatire in Italia. Se cauta de la manageri si personal calificat, pana la personal necalificat”, spun reprezentantii AJOFM Cluj.

In cautarea unui loc de munca este si Olga, o tanara de 27 de ani din Jucu. A lucrat la Nokia de la inceput ca operator de asamblare. Din luna martie sta acasa.

Primii 100 de norocosi care vor intra din nou in halele de la Jucu sunt inginerii si sefii de sectie. Acestia sunt deja in Italia la un stagiu de pregatire.

Si italienii, la fel ca finlandezii, vor beneficia de facilitati din partea guvernului. Vor fi scutiti de taxe si impozite in valoare de 25 de milioane de euro.

La Jucu sunt asteptati si cei de la Bosh, care au in plan sa isi ridice propriile hale.