Cativa patroni s-au gandit ca anul acesta sa-i convinga pe angajati sa se apuce de sport. Asa ca le-au dat ca prima de Pasti un abonament pe trei luni la o sala de fitness. Cu alte cuvinte, i-au ajutat sa economiseasca pana la 500 de euro, daca vorbim despre un club exclusivist.

Angajatii mai comozi vor prim cadou de Pasti o zi la Spa, unde se pot relaxa la masaj, sauna sau jacuzi. Alti sefi isi vor trimite salariatii la relaxare peste granita.

"Avem companii din domeniile farma, asigurari si domeniul bancar, care au apelat deja la noi si au luat vacante pentru destinatiile Grecia, Turcia sau Spania", explica Lucia Urlan, manager vanzari agentie de turism.

Companiile mari acorda drept prime calatorii si vouchere pentru sport si spa. Alti patroni cu afaceri mici au mizat pe produse si servicii proprii, cum este cazul unor ateliere auto sau fabrici de alimente.

Un studiu arata ca doar 30 la suta dintre companii dau prime anul acesta si doar 9 la suta ofera bani cu sume cuprinse intre 200 si 500 de lei.

Totusi, cei mai multi dintre angajati vor primi de la sefii lor un cadou mai degraba simbolic: adica traditionalul cos de Pasti care contine un cozonac, o sticla de vin si un iepuras de ciocolata.