Acesta susţine că, în acest an, numărul de permise de muncă pentru lucrători străini a fost majorat de la 15.500 la 20.000, însă cifra ar putea creşte, dacă vor exista cereri din partea firmelor româneşti.

"Anul acesta am dat o hotărâre de guvern cu un număr de 20.000 de posibilităţi de permise de muncă. Dacă mediul privat o va cere, cu siguranţă vom mări acest contingent. (...) Ne dorim ca toţi românii să aibă un loc de muncă, dar ne dorim, în acelaşi timp, ca şi angajatorii să aibă acea forţă de muncă, pentru că avem foarte multe proiecte de implementat. Ştiţi că am declarat recent, domeniul construcţiilor, domeniu prioritar în România, şi ne dorim această infuzie de locuri de muncă în România cât mai mare", a afirmat Budăi.

Angajatorii au scos la concurs peste 32.900 de locuri de muncă, vineri, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Târgul de locuri de muncă se va desfăşura în 82 de locaţii din toată ţara, fiind contactaţi 27.100 de agenţi economici, dintre care şi-au anunţat participarea 2.365 de agenţi economici, fiind oferite 32.918 locuri de muncă, informează ANOFM.

La Bucureşti, evenimentul este organizat de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, la Palatul Naţional al Copiilor.