"Ford Romania are placerea de a anunta ca in aceasta saptamana va demara un proces de angajare a 500 de muncitori pentru fabrica noastra din Craiova. Ford va recruta, in principal, operatori de baza pentru liniile de productie, dar in acelasi timp suntem interesati si de extinderea fortei de munca prin aducerea unor specialisti de intretinere", a declarat Angella Alexander, director Resurse Umane Ford Romania, potrivit Mediafax.

Ea a mai afirmat ca muncitorii vor lucra pentru productia B-Max si EcoBoost. Oficialii Ford au precizat ca procesul de recrutare va incepe in cursul acestei saptamani si se va termina in Luna mai.

Reprezentantii Ford au promis, la preluarea fabricii de la Craiova, ca vor angaja cateva mii de persoane din muncipiu.

Compania va lansa in acest an productia motorului de 1,0 litri EcoBoost, cat si constructia noului Ford B-MAX.

Grupul american a preluat in 2007, de la stat, compania Automobile Craiova, iar conform contractului de privatizare avea obligatia sa realizeze pana la 19 martie 2012 investitii tehnologice si de mediu de 675 milioane euro si un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unitati.

Ford a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca va produce la Craiova, in acest an, 60.000 de unitati B-Max, iar pentru anul viitor estimeaza constructia a cel putin 100.000 de masini. Modelul B-Max, produs exclusiv la fabrica de la Craiova, va ajunge in showroom-urile din Romania in luna iulie, insa comenzile vor fi onorate incepand cu luna septembrie. Conceptul B-Max a fost prezentat in luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar in iunie Ford a inceput sa fabrice la Craiova primele prototipuri.