Seful Guvernului a atras atentia ca in administratia centrala sunt cereri de angajare pentru posturi care vizeaza ”purtator de stamplila, de semnatura, de program pe usa”.

Astazi vom lua in discutie spre aprobare acel celebru act privind masuri privind administratia centrala. Nu dam pe nimeni afara. Pur si simplu se blocheaza angajarile si incercam si vom reusi sa eficientizam actul administrativ. Daca este vorba de reorganizare este vorba de descentralizare. A devenit aparatul birocratic din ce in ce mai mare si se angajeaza in fiecare zi. Sunt cereri de sute si sute, mii de oameni: purtator de stamplila, de semnatura, de program pe usa si asa mai departe. (...) Va fi un inventar foarte clar a celor care lucreaza astazi pentru si la stat si vom eficientiza actul lor administrativ si a structurilor pe care le reprezinta”, a declarat premierul, citat de News.ro.

Guvernul va discuta in sedinta de joi proiectul de Ordonanta prin care se suspenda pana la 31 decembrie 2017 ocuperea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale, cu exceptia unor categorii de personal, si prin care se cere efectuarea unui audit de management in cadrul acestor institutii, elaborat de Ministerul Dezvoltarii.

Proiectul a fost pus in dezbatere publica de Ministerul Dezvoltarii la inceputul lunii iulie.

Dispozitiile fac referire la Guvern, ministere, alte organe centrale de specialitate din subordinea Guvernului si a ministerelor, inclusiv la serviciil publice deconcentrate ale acestora, la autoritatile administrative autonome si la institutiile prefectului.