Potrivit unei statistici la nivel mondial, in viitorul apropiat, doua din cinci companii prezente in Romania ar putea sa faca angajari. Chit ca suntem inca sub media globala, mii de specialisti in IT sau retail mai au cat de cat o sansa.

Industria auto este deschisa spre noi angajari. Se cauta forta de munca si in domeniul farmaceutic. Cel putin 300 de posturi vor fi ocupate din ianuarie incolo. 50 dintre acestea sunt scoase la concurs de fabrica Terapia Ranbaxy din Cluj Napoca.

Si asta dupa ce in primele noua luni ale anului in curs, romanii au cumparat medicamente de 1,7 miliarde de euro cu aproape 30 de procente mai mult ca in 2009.

In 2011, sute de informaticieni au mari sanse sa isi gaseasca un loc de munca, fie ca vorbim despre specialisti sau doar despre tineri studenti.

Compania HP producatoare de echipamente IT intentioneaza sa angajeze 600, inclusiv absolventi de la ASE ori limbi straine. Si cei de la Intel si Google si-au deschis de curand birouri la Bucuresti asa ca vor face recrutari.

Acest nou val de angajari ar putea fi explicat prin reluarea exportului, dar si prin deblocarea bugetelor, potrivit analistilor.

Schimbari ar putea aparea si in celelalte domenii. In cazul lor, insa, nu vorbim despre posturi noi, ci despre inlocuirea unor oamenii din companii cu altii mai bine pregatiti, pe salarii similare.