Potrivit unei analize a platformei de recrutare BestJobs, locurile de muncă din domenii precum financiar-contabilitate, transport și resurse umane au fost cele mai căutate în luna aprilie.

Pentru a doua lună consecutiv, specialiștii în resurse umane sunt cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un volum total de peste 24.000 de căutări în lunile martie și aprilie.

În continuare, cele mai căutate joburi continuă să fie în domenii precum financiar-contabilitate, cu peste 25.000 de căutări în luna aprilie, nivel similar cu lunile anterioare, și transport, cu peste 17.000 de căutări, dar în scădere față de luna martie cu 37%.

Alte domenii care au atras atenția candidaților în luna aprilie au fost inginerie, vânzări și IT, cu un volum total de căutări de peste 34.000.

Enel, Oracle și Amazon au atras cei mai mulți candidați

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări pentru un job este condus de Enel (1.968 aplicări), Oracle România (1.880 aplicări), Amazon Development Center (1.731 aplicări), Banca Transilvania (1.610 aplicări), Unilever (1.538 aplicări), British American Tobacco (1.479 aplicări), UPC România (1.462 aplicări), Deichmann (1.352 aplicări), Alpha Bank (1.333 aplicări) și Alka Trading (1.313 aplicări).

Și în luna aprilie au existat candidați care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs.

Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna aprilie au fost: Oracle, cu 106 aplicări spontane, Alka Trading, cu 101 aplicări spontane, Banca Transilvania, cu 96 aplicări spontane, British American Tobacco, cu 85 aplicări spontane, și Dräxlmaier, cu 82 aplicări spontane.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în țară, cât și în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun și angajatorii care caută noi talente.