O firma din China a stabilit ca persoanele aflate in aceste zodii sunt destul de schimbatoare si extrem de critice, iar directorii nu sunt interesati de asemenea salariati. Patronii companiei incurajeaza Capricornii, Pestii si Balantele sa aplice, despre care au doar cuvinte de lauda.

Neobisnuitele cerinte, care au starnit o avalansa de comentarii cu privire la controversatul anunt de angajare, se refera la un post de profesor de limba engleza intr-o universitate aflata in orasul chinez Wuhuan.

“Nu suntem interesati de Scorpioni sau de Fecioare, dar Capricornii, Pestii si Balantele vor avea prioritate”, asa suna anuntul de recrutare, potrivit Chutian Metropolis Daily, un ziar local din Wuhan. O reprezentanta a companiei cu pricina a explicat pentru jurnalistii asiatici ca cercetarile de piata le-au aratat ca Scorpionii au personalitati puternice, dar si schimbari frecvente de comportament, in timp ce Fecioarele sunt extrem de critice si instabile din punct de vedere profesional (isi schimba joburile destul de des).

“Am angajat oameni aflati in aceste zodii si au avut diverse divergente cu ceilalti colegi sau au plecat repede din companie, optand pentru alt job”, a explicat Xia, asa cum a fost numita de ziarul chinez, deoarece a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Femeia nu a specificat insa de ce celelalte trei zodii erau favorizate pentru postul de profesor de limba engleza.

Povestea anuntului discriminator de angajare a circulat pe internet din China si pana in America de Sud, adunand multe comentarii ironice si acuzatoare. Oamenii de pretutindeni sustin ca astfel de selectii nu sunt deloc normale.

„Asadar, acum te recurteaza dupa zodie cand vine vorba despre un job. Eu sunt Scorpion. Sunt sortit sa cersesc pe strazi un post?”, se intreaba unul dintre cititorii anuntului de recrutare, pe pagina sa de Twitter.

„Eu sunt un Leu grozav, am mai multe sanse in obtinerea unei pozitii de leadership?”, se intreaba un alt cititor.

Aceasta nu este prima data cand astfel de anunturi neobisnuite de angajare sunt publicate in China si starnesc controversa in intreaga lume. Un alt exemplu de discriminare a avut loc in acelasi oras, relateaza The Telegraph. Qi Qin, un student chinez aflat in zodia Racului a aplicat in urma cu doua luni pentru un job intr-o companie care se ocupa cu organizarea de nunti. Tanarul a fost refuzat la interviu pe motivul ca „persoanele din zodia Pestilor si Scorpionii sunt mai potriviti pentru jobul respectiv”.  

„Am subliniat faptul ca zodia in care ma aflu este un lucru pe care nu-l pot schimba”, a spus tanarul, citat de publicatia Chutian Metropolis Daily. Fara succes insa si asta pentru ca angajatorii nu i-au acordat lui Qi Qin nicio sansa.

Citeste si:

Doar 1 din 3 salariati nu lucreaza de 1 decembrie. Unde reclami angajatorii care nu dau liber de sarbatori

Intrebarea cea mai dificila la interviul de angajare. Ce le este cel mai greu angajatilor sa spuna despre ei