S-au facut luni bune de cand fabricile din Arad stau cu peste 1.000 de posturi neocupate. Oferta vine mai ales din sectorul cablajelor auto.
 
Silvia Pantos- reprezentant firma de recrutare forta de munca: "Avem locuri de munca pentru lucratori comerciali, operatori calitate, muncitori necalificati, montatori subansamble. In momentul de fata sunt mai multe oferte decat candidati".

Aradenii nu se arata interesati de aceste slujbe pentru ca, spun ei, esti platit prea putin pentru cat muncesti.
 
"Postul ar fi de muncitor necalificat pentru asamblat canapele, se lucreaza pe un schimb, de la 7 la 3.30, cu o pauza de jumatate de ora, salariul e de 975 plus bonus de productivitate".
 
"Vrem undeva unde sa fie bine platit, minim 1000 de lei, Stiu sa fac orice.."

Nu la fel gandesc si cei care traiesc in judete in care somajul continua sa reprezinte o problema. Asa ca multi si-au parasit localitatea de domiciliu pentru o slujba in vestul tarii. Se multumesc cu ce bani primesc, mai ales ca li se dau si bonuri de masa si prime de performanta.

"Nu am gasit de lucru la Campina, ca nu este de lucru. Aici e de lucru, suntem multimiti ca avem conditii, luam 1200-1300 pe luna, daca facem ore in plus, ne plateste un drum pe luna acasa, ne da autocar".
 

"Aici gasim de lucru, in Gorj nu gasim, s-a inchis tot, nu merge, la hotel stam, firma plateste".
 
Conform ultimelor statistici in Arad sunt inregistrati 5.335 someri, din care 1.832 beneficiaza de indemnizatie. Rata somajului este 2,46%, la jumatate fata de media nationala, de 4,94%.