Guvernul irlandez a anuntat vineri seara ca romanii si bulgarii vor continua sa aiba restrictii privind accesul pe piata muncii din Irlanda pentru cel putin inca un an, relateaza Irish Independent, in editia electronica. Aceste restrictii se aplica cetatenilor Romaniei si Bulgariei inca de la aderarea lor la Uniunea Europeana in 2007.

Perioada de restrictii se va incheia in decembrie 2013. Totusi, fiecare stat membru UE trebuia sa acorde acces liber pe piata muncii pana la 1 ianuarie 2012, daca nu se confrunta cu "tulburari serioase". Departamentul Justitiei a afirmat insa ca Irlanda se confrunta cu astfel de tulburari pe piata muncii, citand rata somajului de 14,4%, scrie Mediafax.

La randul sau, Guvernul belgian a decis vineri sa prelungeasca "pentru ultima data" perioada tranzitorie in care accesul pe piata muncii din Belgia pentru cetatenii romani si bulgari este restrictionat, informeaza site-ul Lesoir.be.

Consiliul de Ministri a aprobat vineri un proiect de decizie regal care prelungeste aceasta masura pana la 31 decembrie 2013, a anuntat ministrul belgian al Muncii, Monica De Coninck.

Citeste si:

Cel mai cunoscut lant de fast-food din lume vrea sa demonstreze ca vinde mancare sanatoasa. Noul clip McDonald`s VIDEO

Cartierul in care vitrinele spun povesti. De ce sunt fascinati trecatorii de magazinele din New York GALERIE FOTO