Cat despre cei cu studii superioare, cel mai bine cotati sunt inginerii si programatorii.

La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 866 de locuri de munca, din care cele mai multe sunt pentru ingineri si subingineri (inginer mecanic – 41 pozitii, inginer constructii civile, industriale si agricole – 31 pozitii, inginernave - 19 pozitii, inginer de sistem in informatica – 16 pozitii), directori de magazin – 134 locuri disponibile, programatori – 47 locuri disponibile, consilieri financiar – bancari – 23 locuri libere sau medici specialisti – 19 locuri disponibile.

Pentru cei cu studii medii, profesionale si lucratori necalificati sunt disponibile 10.242 de locuri de munca, astfel:

- confectioner-asamblor articole din textile  – 779
- muncitor necalificat in industria confectiilor – 613
- operator confectioner in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice – 445
- lucrator comercial - 871
- agent de interventie paza si ordine - 340
- agent securitate - 280
- agent vanzari – 163
- agent de asigurari - 148
- reprezentant comercial – 14
- agent comercial - 21

Cele mai multe locuri de munca vacante se gasesc in Bucuresti - 2.069, Cluj – 1040, Iasi – 562, Hunedoara - 546, Arad – 438, Sibiu – 430, Bihor – 363, Harghita – 315, Timis – 306, Mures – 264 si Ilfov – 202. Cele mai mici sanse de angajare le au locuitorii din Olt –64, Prahova – 60, Covasna –25, Caras-Severin – 16.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau de resedinta sau pot accesa adresa ANOFM.

O clinica din Germania cauta zece asistente medicale din Romania, cu salariu de 2.000 euro pe luna

Cele zece posturi de asistent medical la clinica din Germania sunt oferite prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vaslui, persoanele interesate avand la dispozitie doua luni pentru a-si depune CV-uri pe adresa clinicii.

Pe langa salariul de 2.000 de euro pe luna, clinica medicala germana faciliteaza celor interesati posibilitatea de a obtine permisul de munca.

"Una din principalele conditii impuse asistentilor medicali este cunoasterea limbii germane. Insa, odata ce vor fi angajati, li se va facilita frecventarea unor cursuri prin care sa-si aprofundeze cunostintele de limba germana in scoala proprie. Cei care vor fi angajati, li se va oferi un salariu brut de 2.000 de euro pe luna, pentru un program de opt ore pe zi, timp de cinci zile pe saptamana", a spus, astazi, purtatorul de cuvant al AJOFM Vaslui, Laura Toporascu.

Potrivit sursei citate, data limita pentru depunerea CV-urilor pe adresa de e-mail a clinicii, care se va obtine de la AJOFM Vaslui, este 31 august 2011.

Citeste si:

Cele mai bune 5 industrii in care sa incepi o afacere

HR Director KPMG Romania: "Cautam mai mult ingineri si mai putin economisti si contabili"

Tineri cu pretentii. Companiile au nevoie de angajati, dar nu gasesc candidatii potriviti VIDEO