Daca pana in urma cu cativa ani, inginerii faceau parte dintre categoriile profesionale uitate, care se plateau prost si nu aveau cautare pe piata muncii, in aceasta perioada, in care companiile si-au reluat dezvoltarea, specialistii in tehnologii IT, dar si constructorii de cladiri si de infrastructura sunt printre cei mai cautati angajati.

Intr-un top realizat de site-ul de recrutare Myjob, pe prima pozitie in ceea ce priveste numarul de locuri de munca pe care le ofera se afla vanzarile, la fel ca in ultimii trei ani.

Pe locurile al doilea si al treilea, cand vine vorba de angajari, se afla domeniul IT&C si inginerie/tehnologie, domenii in care se cauta angajati mai multi decat in perioadele precedente, in special oameni cu o minima experienta si cu studii superioare in domeniile cerute.

Domeniul de servicii cu clientii scoate, de asemenea, la bataie printre cele mai multe joburi vacante, dar si contabilii sau economistii au sanse la angajare.

In ceea ce priveste salariile, in cazul inginerilor oferta poate sa plece de la aproximativ 400 de euro, pentru un junior, proaspat absolvent de facultate, dar poate depasi de multe ori 1.000 de euro, in cazul celor cu peste 5 ani de experienta si cu specializari cautate pe piata muncii. Media salariala in cazul inginerilor depaseste cu putin 600 de euro.

In cazul specialistilor in IT, media salariala se situeaza undeva intre 500 si 550 de euro, dar salariile in cazul inginerilor programatori sau a web-designerilor pot, de asemenea, depasi frecvent 1.000 de euro, pentru specialisti cu peste 5 ani de experienta acumulati.

Oferta de joburi de pe site-urile de recrutare pentru specializarile enumerate mai sus ajunge undeva la aproximativ 2.000 de locuri vacante pentru ingineri, la aproape 3.000, pentru specialisti in IT si la aproape 1.000 de oferte, pentru contabili si economisti.

Vezi aici ce companii fac cele mai multe angajari in IT!