Dar nici incepatorii nu sunt ignorati. Ei pot opta pentru internship-uri platite, training-uri gratuite, dar si de job-uri part-time.

La Targul de Cariere in IT de la Cluj Napoca au fost scoase la bataie peste 700 de locuri de munca pentru informaticieni. Au fost vanati in special cei cu experienta, cu vaste cunostinte in domeniul programarii, dar dispusi sa invete si lucruri noi.

Iulia Dolha, manager recrutare companie IT: "Suntem in cautare de developeri, de testeri de specialist IT. Ei trebuie practic sa ajute la pregatirea tuturor produselor tehnice pe care clientii nostri ni le dau spre traducere, fie ca sunt soft-uri , aplicatii, interfete de web page-uri."

Iar cererea este in concordanta cu oferta. Drept urmare, salariile sunt atragatoare.

Anca Caramidaru, manager resurse umane: "Un IT-st care are cativa ani de experienta, putem vorbi de salarii in jur de 1.200 de euro pana la 3.000 de euro."

Tinerii care au vrut sa isi asigure un loc la interviuri au fost nevoiti sa treaca de o prima proba.

Chiar daca sunt la inceput de drum, la targ au mers si sute de studenti entuziasmati, in speranta ca vor gasi compania in care au sansa sa creasca profesional inca din timpul facultatii.

Mihnea, student: "Caut un internship pe timpul verii si eventual o posibilitate de angajare pe mai incolo. Vreau experienta profesionala, banii nu conteaza asa mult."

Targul, aflat la a saptea editie, are loc la Sala Polivalenta si va fi deschis pana vineri la ora 16.00.