"- Care este secretul ca un client in fata caruia ai gresit sa te ierte?
- Probabil sa-i zambesc...
- Excelent!"

Vlad a venit din Targu Mures in Bucuresti sa aplice pentru un job de receptioner in Cipru. Salariul nu-l incanta, dar la varsta lui nu conteaza doar banii, ci si locurile pe care le bifeza pe harta lumii si prietenii pe care si-i face.

"Vreau sa incerc ceva nou. Avem posibilitatea sa ne si distram in acelasi timp si consider ca ar fi o experienta de neuitat",
spune Vlad Eles.

In plus o astfel de slujba il va duce mai apropape de visul lui: acela de a-si deschide candva propria afacere. Atunci, fiecare banut va conta.

Roxana are deja experienta lucrului in strainatate. A muncit anul trecut in Grecia pe post de camerista si a reusit sa stranga ceva bani, asa ca, acum vrea sa se intoarca. "Munca pe care o prestezi iti permite sa te mai si distrezi sau sa te recreezi. E incomparabil", marturiseste Roxana Constantinescu.

40 de hotelieri din Grecia si Cipru au venit la noi special pentru astfel de tineri pentru care au 2.000 de posturi de ospatari, barmani, receptioneri, cameriste, bucatari si gradinari. Singurele cerinte sunt ca aplicantii sa aiba intre 18 si 30 de ani si sa vorbeasca limba engleza.

"Romanii sunt foarte muncitori, cei mai multi vorbesc bine in engleza si zambetul lor este pur", subliniaza Petros Thodoulou, angajator.

"Inainte de toate, noi ne dorim oameni cu caracter frumos. Daca nu-l au, sunt exclusi din start",
spune Nicos Katsounotos, angajator.

Salariile variaza intre 500 si 700 de euro, dar probabil v-ati convins pana acum ca nu asta e atractia principala.

"Aceasta poate fi o rampa de lansare pentru ei. Ulterior, intorcandu-se in tara, pot avea o cariera in domeniul hotelier", este de parere Suzanne Nuridsany, organizatorul targului.

Targul este deschis si maine.