Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt asteptati peste 10.000 de profesionisti, studenti si proaspat absolventi care pot interactiona cu 300 de specialisti HR din cele 100 de companii participante.

Pe langa cele 5.000 de posibilitati de angajare, companiile participante mai ofera si 700 de pozitii in cadrul programelor de internship&trainee.

“Din semnalele pe care le-am primit pana acum din partea angajatorilor cu care colaboram de 10 ani, anul 2016 va fi unul extrem de competitiv. Foarte multi angajatori isi formeaza echipele, iar numarul angajarilor este in crestere fata de anii trecuti, lucru care se poate observa si din cresterea cu 25% a pozitiilor deschise in cadrul targului, comparativ cu editia din toamna 2015. In acest context, atragerea candidatilor care sunt intr-adevar valorosi va reprezenta o preocupare pentru specialistii HR”, a declarat Cristina Caratas, Project Manager Angajatori de Top Bucuresti.

Pentru o serie de pozitii angajatorii intampina dificultati in procesul de recrutare, respetiv pentru joburile care presupun cunostinte de limbi straine, in special cu cerinte de limba germana, maghiara, bulgara, slovena, croata, daneza, olandeza, greaca. Alaturi de acestea, competitia este acerba mai ales pe cateva tehnologii pe care le urmaresc cei mai multi dintre angajatori, de exemplu, C++, PHP, Java, dar si pentru profilele nisate din inginerie, transporturi sau logistica. 

Cele 100 de companii participante provin din peste 14 domenii de activitate, iar pozitiile deschise sunt adresate atat profesionistilor, dar si persoanelor cu un nivel mediu de experienta si celor entry-level. 

Ultimele zile de inscriere pentru workshopuri si conferinte

Pe langa cele 5.000 de oportunitati de cariera, in cadrul evenimentului vor avea loc si 35 de workshopuri si conferinte. Profesionisti din cadrul unora dintre cele mai mari companii din Romania (Coca-Cola HBC, Lidl Romania, Genpact, EY, Stefanini Romania, Veeam Software, Deloitte, DB Schenker, DB Schenker Global Services Europe, Telus International Europe, Computer Generated Solutions, Uniqa Asigurari, Allianz Worldwide Partners, Telekom Romania, BCR, JTI, Oracle, Hewlett Packard Enterprise, HP Inc., Dell, BearingPoint, IBM, Ericsson, UniCredit Business Integrated Solutions, Accenture, Vodafone Shared Services, Intralinks, Intel Romania si Bitdefender) vor sustine sesiuni de 45 de minute in cadrul carora vor prezenta procese si inovatii dezvoltate, proiectele in desfasurare, competentele si abilitatile cautate la viitorii angajati, planurile de angajare pentru urmatoarea perioada etc.

Participarea la skillshopuri si conferinte este gratuita in limita locurilor disponibile, iar cei interesati pot aplica in sectiunea dedicata de pe site-ul Angajatori de Top.

Accesul la targ este gratuit in baza preinscrierii pe www.hipo.ro si va fi permis vineri, 25 martie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 26 martie, in intervalul 10.00-17.00, la Sala Palatului din Bucuresti.

Pentru cele peste 5.000 de pozitii deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode. CV-ul Barcode il pot obtine din contul personal, pe Hipo.ro. Dupa completarea CV-ului au posibilitatea sa descarce CV-ul in format Barcode, pe care, ulterior, sa il printeze si sa aplice la joburile deschise de cele 100 de companii.

Targul de joburi este organizat de Catalyst Solutions, companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding. Catalyst Solutions organizeaza de 10 ani evenimente precum Angajatori de Top (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara), Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), DevTalks (proiect care reuneste 1.000 de developeri si profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data) sau Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de Top Virtual.