Ionut este barman intr-un club din Brasov. Face spectacol cu sticle si pahare si castiga in cateva minute 150 de euro.

"Mama nu prea a fost de acord ca na..., dar acum cand a vazut ca ma descurc si ca fac bani din chestia asta, e foarte multumita de mine",
spune Ionut Durchi.

In acelasi club cu el, am intalnit o domnisoara. Si ea este...sezoniera. Alexandra danseaza in cluburi de lux: vara - la mare, iarna - la munte. Are o concurenta apriga, mai ales din partea colegelor din Republica Moldova sau Jamaica. Fata aduna peste 1.000 de euro pe luna, plus bacsisul de la clientii fermecati de miscarile ei, dar....ii place sa cheltuiasca.

"-Sincer, cu banii pe care ii castig, spre nenorocul meu, ii dau pe haine. 
-N-ai apucat sa strangi nimic, pentru tine?
-Sincer nu, dar mi-am propus sa strang ceva banuti.
-Pentru ce?
-Pentru masina."

In alt restaurant o intalnim pe Andreea. Vara lucreaza in Cipru sau Grecia. Iarna se intorce acasa, la Brasov, unde ajung si clientii dispusi sa cheltuiasca. Primeste intre 5 si 10 lei bacsis de la clientii care comanda doar bauturi si pana la 30 de lei daca au comandat si mancare. Cu banii castigati...ispitele ii dau tarcoale: "La inceput eu mi-am propus sa strang banii pentru facultate. Acum as vrea sa strang banii sa-mi iau masina."

Viorel
face bani pe partiile din Valea Prahovei. Turistii care vor sa invete snowboard-ul ii platesc intre 60 si 100 de lei pe ora.

"-Alunecam in pozitia de baza, spatele drept, genunchii flexati, privirea intotdeuna in directia de mers.
-Adica asa?
-Da. Alunecam si apoi facem dreapta"

 
Desi munca lor e istovitore, toti acesti tineri sunt fericiti ca au prins un job de sezon: pun bani deoparte, isi fac prieteni si, in acelasi timp, se distreaza. Ce si-ar putea dori mai mult, la 20 de ani?