Târgul de carieră Angajatori de Top, care se va defășura vineri și sâmbătă la Sala Palatului din București, adună peste 130 de multinaționale, care vin cu oportunități de carieră pentru toți cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit organizatorilor, 10% din cele 6.000 de joburi sunt deschise candidaţilor cu peste 3 ani experienţă, 18% persoanelor cu 1-3 ani experienţă, 66% sunt joburi pentru candidaţii entry-level, iar 6% sunt poziţii în cadrul programelor de internship.

De asemenea, mai mult de jumătate dintre companiile prezente la târg au deschise și poziții de middle management, pentru care caută candidați care dețin abilități de coordonare a unei echipe: Team Leader, Project Manager, Area Sales Manager, Retail Manager, Business Development Manager sau Division Manager.

Indiferent de nivelul de experienţă sau domeniul de activitate, în cadrul evenimentului candidaţii au posibilitatea să aplice la o diversitate de oportunităţi, în domenii precum finante/contabilitate, customer support, inginerie, IT software, consultanță, resurse umane, telecom sau vânzări.

În privința diversității programului de lucru, majoritatea companiilor au poziții full time (92%), însă sunt și companii care au deschise joburi care presupun un program de lucru flexibil: 39% sunt joburi part-time, 39% sunt joburi pe o perioadă determinată și 26% work from home.

Oferta companiilor este variată și din punct de vedere geografic. Pe lângă pozițiile deschise în București, companiile prezente la Angajatori de Top au planuri de relocare în Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Brașov, Craiova sau Ploiești. 

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, nevoia de recrutare a crescut, iar accentul este atât pe recrutarea de profesioniști, dar și de tineri absolvenți și persoane entry-level. În privința acoperirii pozițiilor deschise, dezechilibrul actual dintre numărul scăzut de candidați cu un anumit profil și numărul mare de oportunități de carieră determină dificultăți în recrutare. Pentru 29% dintre companiile prezente la Angajatori de Top, pozițiile pentru care întâmpină dificultăți în procesul de recrutare sunt cele adresate candidaților senior, 29% dintre acestea au spus că întâmpină dificultăți pentru pozițille middle-level, iar 41% au afirmat că pozițiile entry-level sunt cele care le ridică dificultăți”, precizează organizatorii târgului.

Pe lângă discuții direct cu reprezentanții companiilor recrutoare, la târg vor fi organizate și sesiuni de dezvoltare profesională și personală, în cadrul a peste 35 de workshopuri și conferințe. În funcție de aria de interes, cei care vor participa la eveniment pot alege dintr-o multitudine de tematici, susținute de traineri din companii, manageri de
departamente sau chiar CEO.

Participarea la workshopuri şi conferinţe este gratuită, iar programul și detalii despre sesiuni pot fi găsite aici: www.hipo.ro.

Târgul se desfășoară la Sala Palatului, vineri, 23 martie (10:00 - 18:00), și sambata, 24 martie (10:00 - 17:00). Accesul sa va face pana la 16:50.

Catalyst Solutions, companie românească de consultanță în resurse umane, organizează de 11 ani târgul de carieră Angajatori de Top, care are loc de două ori pe an, în București și Timișoara.