Cele 3.400 de oportunitati de cariera se adreseaza atat profesionistilor, dar si personelor entry-level si studentilor. In cadrul editiei din aceasta toamna Angajatori de Top, jumatate dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 44% din joburi si programe adresate studentilor si personelor cu pana la un an de experienta, iar 6% dintre pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta.
 
In cele doua zile ale targului, vizitatorii pot aplica pentru cele 3.400 de joburi vacante, pot interactiona cu specialisti in recrutare, profesionisti in domeniul lor de interes, reprezentanti ai companiilor sau pot participa la cele 30 de workshop-uri si conferinte.
 
Pentru profesionistii IT am va fi organizata o conferinta speciala denumita TechTalks.Participarea la workshop-uri este posibila in baza preinscrierii pe www.hipo.ro.
 
In cadrul standului CV Clinic doritorii pot primi sfaturi cu privire la modul de redactare a CV-ului: continut, aspect, relevanta in raport cu pozitia la care aplica. Vor afla cum isi pot imbunatati CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor.
 
Noutatea targului din acest an este posibilitatea sustinerii unui video interviu, care reprezinta o modalitate prin care se pot familiariza cu etapele din cadrul unui proces de recrutare si noile instrumente folosite de angajatori.
 
„In primul rand sa se gandeasca ce anume ii intereseaza si care este scopul participarii la un astfel de eveniment. Apoi sa verifice la ce companii gasesc job-urile care ii intereseaza, sa se documenteze putin despre companiile respective si, eventual, sa vina si cu intrebari targetate. Nu in ultimul rand sa isi pregateasca un CV structurat si detaliat care sa evidentieze cat mai bine cunostintele, experienta si abilitatile”, spune Elena Nastasa, HR Manager Avira.
 
Portretul candidatului cu sanse de angajare

Din centralizarea raspunsurilor primite de la angajatori a reiesit ca acestia sunt interesati pe de o parte de aptitudinile aplicabile la nivelul tuturor posturilor, dar si cele specifice, aplicabile la nivel de post.

Candidatul ideal este cel care intruneste acestea conditii, o persoana care isi doreste sa invete permanent lucruri noi, care se adapteaza rapid la cerintele clientilor, programul si volumul de lucru. Aceste aspecte pot face diferenta intre a obtine sau nu jobul dorit.

"Daca esti pasionat de masini, stii cel putin o limba straina, ai experienta intr-un domeniu auto inseamna ca esti candidatul pe care il cautam. Deschiderea catre nou, disponibilitatea la mobilitate geografica, dorinta de a lucra in Bucuresti, Pitesti sau Mioveni, dar si obisnuinta lucrului in echipa completeaza profilul candidatului ideal”, spune Irina Trifu, Responsable Relations Écoles et Universités Renault Romania.

La Angajatori de Top, vizitatorii pot aplica la 18 programe de internship & trainee care vor incepe de lunile urmatoare sau din 2015.
 
Targul se desfasoara in zilele de vineri, 17 octombrie, si sambata, 18 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului din Bucuresti.

Gasiti mai multe detalii despre eveniment pe
www.hipo.ro.